Alle vinduer fra Solfjeld er preget av kvalitet uansett om det er et standardvindu eller et spesialtilpasset vindu. Et kvalitetsvindu kjennetegnes av godt håndverk, håndplukkede materialer og funksjonelle løsninger.

Solfjeld AS i Tvedestrand har produsert vinduer i tre generasjoner. Vi som lager vinduer er opptatt av å skape produkter med god kvalitet og løsninger som er tilpasset kundens behov.

Solfjeld_vindu_havestue05

Solfjeld isoler vindu

Renovering krever spesialtilpassede vinduer

Restaurering og renovering av et gammelt hus krever ofte nye vinduer som nærmest er kopier av husets gamle vinduer. Ønsker man å bygge nytt og stilrent, kan vi skreddersy spesialtilpasset vindu – akkurat slik kunden ønsker det.

Spesialtilpasset vindu etter ulike tidsepoker

Vi kan lage vinduer til  blant annet funkishus, sveitservillaer, i barokk og empire. Vi er opptatt av det estetiske og det historiske. At vinduet har rett utforming i forhold til tidsepoken for ditt hus, eller at vinduene harmonerer med bygget for øvrig. Vi kan hjelpe med å velge profiler og beslag som gjør at vinduet blir tidsriktig. Alt blir produsert i våre lokaler i Tvedestrand, og vi er opptatt av tett dialog med våre kunder og våre samarbeidspartnere.

Kvalitetsvinduer i kjerneved

Materialene som vi benytter i våre vinduer er heltre furu. På de hele lengdene av spesialskjært furu er den største og ytterste delen av stykket kjerneved. Vi velger ut vindusmaterialene i produksjonen etter hvor det skal plasseres på vinduet. Furu kjerneved har vært benyttet i alle tider på grunn av vedens unike egenskaper.

Holdbart og stabilt

Kvaen som dannes i de døde cellene i midten av stammen på furua impregnerer treverket. Dette gjør at treverket tåler fukt og er bestandig mot råte, og er dermed et svært godt materialvalg for vinduer i Norge. I tillegg kan vi lage vinduer i andre treslag som eksempelvis eik. Også når det gjelder vinduets form og stil er vi fleksible, og etter en uforpliktende samtale kan vi gi et kostnadsoverslag.

SOLFJELD_spesialtilpasset_vindu_sprosser_spesial

Solfjeld spesialvindu med spesial sprosser

Variert meny av spesialtilpassede vinduer

Hovedproduksjonen vår består av enkle vinduer, kobla vinduer med 2 eller flere lags glass, fastkarm, isoler, isoler med kittfals, rømningsvinduer med espagnolett, varevinduer og spesialvinduer. For mer informasjon om type vindu; se vår vindusmeny.

Kvalitet er vårt varemerke

Vi har godt samarbeid med flere entreprenører, arkitekter, snekkere, byggmestere, interiørarkitekter og bevaringsmyndighetene. Og kan gjerne vise til deres prosjekter.

Kontakt oss også i forhold til U-verdi kravene til ditt hus og dine vinduer. Vi kan levere alt fra enkeltvinduer og helt ned mot passiv standard. Et vindu fra Solfjeld er kvalitet hele veien.