Når du velger spesialtilpassede vinduer fra Solfjeld AS er du garantert vindu bygget etter svært høye kvalitetskrav. Et vindu fra Solfjeld er laget i heltre av spesialsortert kjerneved fra furu.

SOLFJELD_kjerneved_vindu

Spesialskjært hele lengder med kjerneved til vindusproduksjon

Kjerneved er den innerste delen av trestammen. Når furua vokser dør celler innerst i stammen og danner kjerneveden, eller malme, som det også heter. Fargen på kjerneveden er mørkere en lengre ute på stammen. Kjerneveden til furu blir fylt med kvae som gjør veden bestandig mot råte og insekts angrep – et miljøvennlig produkt med naturens egen impregnering. Denne kunnskapen har håndverkere hatt og benyttet seg av opp gjennom tidene. Furu kjerneved ble benyttet til laftede hus, kledningsplank, vinduer, dører, båter og stavkirker – og selvsagt også i våre spesialtilpassede vinduer – og i våre standardvinduer.

Spesialtilpasset vindu av håndplukkede materialer

I vår produksjon blir hvert emne håndplukket og sortert slik at veden får den beste plasseringen på vinduet. Materialene er skjært slik at utvendig benytter vi høy grad av kjerneved, mens vinduets innside er tilnærmet kvistfri. Slik unngås kvistmerker som skinner gjennom maling og skjemmer overflaten inne, samtidig som vinduet utvendig blir bestandig mot fukt og råte.